De ce sunt musulmanii atât de severi în privința cărnii de porc?
Categoria: Subiecte noi

Următorul verset din Coranul glorios explică de ce Islamul interzice carnea de porc:

„Îți este interzis (pentru hrană): carne moartă, sânge, carne de porc și orice lucru asupra căruia a fost invocat alt nume decât Allah”.

[Al-Qur’an 5:3]

Să examinăm diferite aspecte ale acestei interdicții.
1. În Scripturile mai vechi, interzicerea

Islamul este punctul culminant al religiei monoteiste revelate profeților înainte. Gloriosul Coran este singura revelație care se află încă în textul său original revelat. Cu toate acestea, există rămășițe din alte revelații în Biblie.

În cartea Leviticului, Biblia interzice consumul de carne de porc

„Și porcul, deși a despicat copita și are picioarele despicate, tot rumegă; este necurat pentru tine”.

„Din carnea lor să nu mâncați, sau din trupul lor să nu vă atingeți, sunt necurați pentru ochii voștri.”

[Levitic 11:7-8]

De asemenea, Biblia interzice carnea de porc în cartea Deuteronom

„Și porcii, pentru că le desparte copita, dar rumea, este necurat pentru ei. Să nu le atingeți cadavrele moarte și să nu le mâncați carnea.

[Deuteronom 14:8]

Interdicții similare sunt repetate în Biblie la versetele 2-5 din Cartea Isaia 65.

2. Natura naturală a cărnii de porc

Porcii sunt gropi, care este scopul lor principal în ecosistem. Se bucură de murdărie, fecale și noroi.

S-ar putea argumenta că porcii din țările dezvoltate sunt crescuți în condiții curate și sănătoase. Șansele ca porcii să ingereze murdărie chiar și în condiții atât de curate sunt mari.

3. Aspecte de sănătate

Studiile au arătat o corelație între consumul de carne de porc, mai multe boli și cercetare. Consumul de carne de porc poate face mai probabil să fii expus la helminți (viermi), cum ar fi viermi rotunzi, oxiuri și anchilostomii. Taenia Solium este unul dintre cei mai periculoși viermi. Este cunoscut și sub numele de tenia de porc. Trăiește în mucoasa intestinală și poate fi foarte lungă. Ovulele sale, adică pot intra în sânge și pot ajunge la aproape toate organele. Poate provoca tulburări de memorie dacă ajunge la creier. De asemenea, poate provoca atac de cord și orbire la nivelul ochilor. Poate provoca leziuni la aproape toate organele din organism.

O concepție greșită comună despre carnea de porc este că se va ova dacă este gătită corect. Un proiect de cercetare din America a descoperit că 24 de persoane cu Trichura Tichurasis, un alt vierme găsit în carnea de porc, și-au gătit bine carnea de porc. Acest lucru arată că ovulele din carnea de porc nu mor la temperaturi normale.

Carnea de porc are un conținut foarte scăzut de material de construcție musculară și are multă grăsime. Grăsimea se acumulează în vase, ceea ce poate duce la hipertensiune arterială și atacuri de cord. Hipertensiunea arteriala este o afectiune comuna datorita consumului mare de carne de porc.

Prin urmare, interzicerea Islamului asupra cărnii de porc este o binecuvântare.

Cuvinte de legatura: musulmanii, atât, severi, privința, cărnii, porc?