Lucruri care vă pot afecta medicamentatia
Categoria: Subiecte noi

Unele lucruri nu se amestecă bine

Este posibil ca unele medicamente să nu funcționeze împreună. Este posibil să nu știți că anumite medicamente pot fi afectate și de ceea ce mâncați sau beți. Discutați cu farmacistul sau medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați orice medicament.

Grapefruit

Citricele pot modifica modul în care stomacul tău ia și mișcă medicamentele prin corp. Poate afecta peste 50 de medicamente. Unele medicamente, cum ar fi fexofenadina Allegra (Allegra), pot deveni mai puțin eficiente. Altele, inclusiv cele care scad colesterolul, cum ar fi atorvastatina (Lipitor), pot fi prea puternice.

Lapte

Anumite antibiotice pot fi mai dificil de procesat din cauza produsului lactat. Alături de caseina proteică, mineralele din lapte, cum ar fi calciul și magneziul, pot fi o parte a problemei. Ar trebui să fiți conștienți de alimentele și băuturile pe care ar trebui să le evitați dacă luați antibiotice.

lemn dulce

Această plantă poate fi folosită pentru a ajuta digestia. Alții îl folosesc pentru a îmbunătăți aromele alimentelor. Glicirizina este o substanță chimică găsită în lemn dulce care poate reduce eficacitatea anumitor medicamente precum ciclosporina. Acest medicament a fost folosit pentru a preveni persoanele cu transplant de a-și respinge noile organe.

Ciocolată

În special ciocolata neagră poate reduce efectele medicamentelor care sunt menite să te calmeze sau să te ajute să dormi ca Ambien (tartrat de zolpidem). Unele medicamente stimulatoare precum Ritalin și metilfenidat (Ritalin) pot fi, de asemenea, afectate de ciocolata neagră. Este posibil să aveți tensiune arterială periculoasă dacă luați un inhibitor MAO (utilizat pentru a trata depresia).

Supliment de fier

Acest lucru ar putea reduce efectul Synthroid (levotiroxină), care este un medicament care produce hormonul tiroidian. Hipotiroidismul este o afecțiune în care corpul tău nu produce suficient. Verificați pentru a vă asigura că multivitaminele conține fier dacă luați acest medicament cu o multivitamine. Întrebați medicul dumneavoastră dacă puteți lua un supliment de fier în momente diferite.

Alcool

Anumite medicamente, cum ar fi tensiunea arterială și medicamentele pentru inimă, pot deveni mai puțin eficiente sau chiar inutilizabile din această cauză. Acest lucru poate face, de asemenea, alte medicamente mai puternice decât este necesar sau poate avea efecte secundare periculoase.

Cafea

Poate provoca reacții adverse și poate slăbi efectele medicamentelor antipsihotice precum litiul și clozapina. Acestea includ albuterolul, epinefrina și aspirina. Sunt utilizate pentru a trata reacțiile alergice severe. Poate face mai dificilă absorbția și utilizarea fierului pentru organism.

Antihistaminice

Acestea pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor, cum ar fi strănutul, nasul care curge și mâncărimea ochilor. Cu toate acestea, unele medicamente pentru hipertensiune arterială pot să nu fie la fel de eficiente sau să vă mărească ritmul cardiac. Dacă luați medicamente pentru tensiunea arterială, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a discuta alte opțiuni pentru a vă gestiona alergiile.

Medicamente antiepileptice (AED)

Aceste medicamente pot controla crizele epileptice. AED pot reduce eficacitatea pilulelor contraceptive în prevenirea sarcinii. Cercetările timpurii au arătat că acestea pot face, de asemenea, alte medicamente mai puternice și au efecte secundare potențial periculoase.

Vitamina K

Aveți grijă de aportul de vitamina K dacă luați medicamentul warfarină, care este utilizat pentru prevenirea și tratarea cheagurilor de sânge. Acest lucru vă poate subția sângele și crește riscul de apariție a unui cheag de sânge. Broccoli și varza de Bruxelles, spanacul, kale, pătrunjelul și spanacul sunt toate bogate în vitamina K. Acest lucru vă va asigura că nivelul de warfarină din sânge rămâne constant.

Ginseng

Efectele warfarinei pot fi reduse prin aceasta. De asemenea, puteți fi mai susceptibil la sângerare internă dacă heparina și aspirina sunt administrate împreună cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi naproxenul sau ibuprofenul. Inhibitorii MAO pot face ca ginsengul să provoace probleme de somn, anxietate, hiperactivitate, dureri de cap și nervozitate.

Cuvinte de legatura: lucruri, afecta, medicamentatia