Există un risc pentru sănătate în dulapul dumneavoastră cu medicamente?
Categoria: Subiecte noi

Betisoare de vata

Acestea sunt grozave pentru a aplica machiaj, nail art și alte slujbe ciudate în jurul casei tale. Acestea nu trebuie introduse în canalul urechii. Ceara nu trebuie considerată un semn că ești bolnav. Face parte din apărarea naturală a corpului tău. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă urechea vă mâncărime sau vă doare.

Aspirină

Aveți grijă dacă aveți mai multe dulapuri cu medicamente. Aspirina este sigură pentru majoritatea adulților. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie utilizat de către pacienții în vârstă care iau diluanți pentru a trata o afecțiune cardiacă. Ambele pot provoca sângerări în stomac și intestine. Nu trebuie administrat copiilor sub 2 ani sau adolescenților care se recuperează după simptome asemănătoare gripei. Aspirina poate fi legată de sindromul Reye (o afecțiune rară și gravă care poate provoca umflarea ficatului sau a creierului).

Alte remedii pentru ameliorarea durerii

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul (Advil și Motrin) sau naproxenul (Aleve), pot fi utilizate pentru a reduce durerea și umflarea. De asemenea, vă pot subția sângele. Diluanții de sânge prescris pot provoca sângerări severe. AINS vă pot crește riscul de a avea un accident vascular cerebral sau un atac de cord dacă le utilizați prea des. Este posibil să aveți și probleme cu rinichii, așa că este important să evitați să luați prea des AINS.

Resturi de medicament pe bază de rețetă

Trebuie să utilizați medicamentul numai așa cum este prescris de medicul dumneavoastră pentru o anumită afecțiune. Un program de preluare a medicamentelor este cea mai bună modalitate de a elimina medicamentele expirate, nedorite sau neutilizate. Aceste programe sunt adesea localizate la un punct de colectare a farmaciilor sau la un eveniment de medicamente. FDA are, de asemenea, o listă care vă permite să spălați medicamentele. De asemenea, le puteți zdrobi și adăuga cu altceva, cum ar fi zaț de cafea sau așternut pentru pisici. După ce este amestecat, sigilați-l și puneți-l într-o pungă de plastic.

Medicamente pentru arsuri la stomac

Refluxul acid poate fi ameliorat de inhibitorii pompei de protoni, cum ar fi Nexium, Prevacid și Prilosec. Cu toate acestea, utilizarea acestor medicamente prea mult timp poate crește riscul de a dezvolta o infecție a stomacului sau poate face mai dificilă absorbția nutrienților de către organism. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți frecvent arsuri la stomac.

Antiacide masticabile

Acestea pot ajuta la eliminarea excesului de acid din stomac, care poate provoca durere sau indigestie. Unii oameni pot avea constipație, crampe sau diaree. Blocanții acizilor, cum ar fi Tagamet sau Pepcid AC, pot provoca amețeli și dureri de cap. Unii oameni pot avea, de asemenea, confuzie, senzație de apăsare în piept și dureri în gât. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, vă rugăm să consultați imediat medicul dumneavoastră.

Antihistaminice

Ele pot fi folosite pentru a ameliora strănutul și nasul care curge, precum și mâncărimea. De asemenea, vă pot face să vă simțiți amețit, confuz, somnolent sau nervos. Acestea pot provoca tulburări de somn, greață, vărsături, constipație, diaree și vă pot afecta apetitul. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome în timp ce luați antihistaminice, discutați cu medicul dumneavoastră.

Apă de gură

Este important să nu-l înghiți. Acest lucru poate provoca iritații ale stomacului și greață. Puteți chiar să vărsați dacă înghiți prea mult. Nu este recomandat copiilor sub șase ani, deoarece este mai probabil să îl înghită din greșeală.

Săpunuri antibacteriene

Aceste substanțe chimice sunt cunoscute și ca „antimicrobiene” și „antiseptice”. Ele sunt menite să omoare bacteriile. Acestea pot face bacteriile mai rezistente la antibiotice. Nu par mai buni să vă mențină sănătos săpunul simplu.

Suplimente de vitamine

Aceste produse nu trebuie să fie certificate sigure de către companiile care le produc. Chiar dacă sunt sigure și sunteți sănătos, luarea prea multor vitamine, inclusiv A, D și E, poate provoca reacții adverse grave. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice vitamine.