Forum Command-N: Scribus 1.3.8 - Forum Command-N

Sari la conținut

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

Scribus 1.3.8 ... povestea continuă, totuși

#1 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Cmd-N Club
  • Înscris la: 28 ian 10
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Trimis: 24 iulie 2010 - 21:41

Scribus este una dintre acele aplicații pe care le admir, dar pe care nu le folosesc. De ce o admir? E mare lucru să ambiționezi să faci o aplicație DTP open source, care să rivalizeze cu babanii genului, Quark și InDesign. E drept, Scribus a fost, inițial, numai pt Linux, ulterior a fost portată și pt Mac OS X, mai întîi via X11, acum portată deplin. Apoi, macuserii au primit-o prost, mitocănește de prost. Sigur, nu prea merge bine pe Mac OS X (nu am apucat să testez versiunea asta ultimă), nu importă multe formate, nu poate rivaliza cu Quark ori cu InD, poate nici chiar cu iCalamus.
Eu le-am sugerat creatorilor fie să abandoneze versiunea pt Mac OS X, fie – dacă insistă – să o facă solidp și comercială. Cel mai ieftin DTP pt Mac OS e iCalamus la 129 euro (fost 99 euro). Dacă ar pune, să zicem, 49 euro, tot e ceva. Din clipa aia, intră în concurență directă cu ceilalți. Dacă tot o critică diverși, măcar să o critice folosind ceva comparabil, nu?
Voi ce credeți?

P.S. Poza se referă la manualul pt o versiune mai veche, dar ultima versiune, postată chiar azi, sîmbătă 24 iulie, este – cum ziceam – 1.3.8. Merge lent la descărcare, probabil o descarcă mulți simultan.

Imagini atașate

• Imagine atașată: monthly_07_2010/post-56-095508500 1280000417.png

Acest mesaj a fost modificat de Cattus Thraex: 24 iulie 2010 - 21:43

0

#2 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 26 iulie 2010 - 07:56

... destul de prost primită și versiunea asta; unii zic că pică mai des ca precedenta (aici nu a picat, dar probabil nu l-am pus la munci mai serioase). DTP-iștii la greu (Tudor, Iaru și care mai sînteți ...) ce zic? Rezistă la o muncă medie?
0

#3 Utilizatorul este offline   Tudor Vedeanu 

• sudo shutdown -r now
  • Vezi blog
  • Grup: Administratori
  • Înscris la: 27 ian 10
  • LocationGura Humorului

Trimis: 26 iulie 2010 - 08:57

La mine primul bug ar fi că nu-mi apare pe ecran paleta Properties. Degeaba apăs F2, nu vrea să apară.

Ah, am găsit rezolvarea aici.
0

#4 Utilizatorul este offline   Tudor Vedeanu 

• sudo shutdown -r now
  • Vezi blog
  • Grup: Administratori
  • Înscris la: 27 ian 10
  • LocationGura Humorului

Trimis: 26 iulie 2010 - 09:09

Inamicul numărul unu al acestei aplicații este interfața. Nu știu cum arată pe Linux, dar pe Mac este urâtă rău, în comparație cu InDesign sau Quark XPress.
0

#5 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 26 iulie 2010 - 22:12

Vezi mesajulTudor Vedeanu, la 26 iulie 2010 - 09:57, a spus:

La mine primul bug ar fi că nu-mi apare pe ecran paleta Properties. Degeaba apăs F2, nu vrea să apară.

Ah, am găsit rezolvarea aici.

Se pare că e un bug, ciudat este că a fost semnalat și la versiunea trecută și nerezolvat!

Vezi mesajulTudor Vedeanu, la 26 iulie 2010 - 10:09, a spus:

Inamicul numărul unu al acestei aplicații este interfața. Nu știu cum arată pe Linux, dar pe Mac este urâtă rău, în comparație cu InDesign sau Quark XPress.

Multe aplicații de linux, să nu zic toate, au interfața urîtă, nu știu de ce. N-aș zice că Scribus are chiar cea mai urîtă interfață, dar e clar că vine din altă lume, din KDE.
0

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

1 utilizatori citesc această discuție
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi