Forum Command-N: iCab 4.8.0 - Forum Command-N

Sari la conținut

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

iCab 4.8.0 32 și 64 de biți

#1 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Cmd-N Club
  • Înscris la: 28 ian 10
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Trimis: 18 iulie 2010 - 20:21

A apărut o nouă versiune a unuia dintre cele mai longevive browsere, iCab, singurul care este versiuni pentru toate MacOS-urile din ultimii 15 ani, de la sistemel vechi 7-9, pînă la iPhone.
Autorul său, Alexander Clauss, postează periodic versiuni shareware, înregistrarea fiind 20 de euro. Nu știu cîți dau banul ăsta, dar aplicația este minimalistă și,aș zice, perfectă.

Imagini atașate

• Imagine atașată: monthly_07_2010/post-56-004944100 1279477262.png

0

#2 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 19 iulie 2010 - 19:14

Văd că nu-s comentarii. Credeți-mă, e un browser absolut extraordinar. Nu, nu-l folosesc, mi-e lene să abandonex Safari dar, dacă ar fi să aleg altceva, iCab e – după părerea mea – cea mai tentantă alternativă. Sigur, părerile-s păreri și gusturile – gusturi.
0

#3 Utilizatorul este offline   leopardu 

• Membru nou
  • Pip
  • Grup: Membri
  • Înscris la: 04 mar 10
  • LocationSibiu, Romania

Trimis: 19 iulie 2010 - 21:24

Eu tot Firefox folosesc si nu ma pot desparti de el.
0

#4 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 19 iulie 2010 - 21:30

Vezi mesajulleopardu, la 19 iulie 2010 - 22:24, a spus:

Eu tot Firefox folosesc si nu ma pot desparti de el.

Eu zic că iCab e peste Firefox...
0

#5 Utilizatorul este offline   leopardu 

• Membru nou
  • Pip
  • Înscris la: 04 mar 10
  • LocationSibiu, Romania

Trimis: 19 iulie 2010 - 21:34

O sa il incerc :)
0

#6 Utilizatorul este offline   tsonoqua 

• Membru nou
  • Pip
  • Înscris la: 27 ian 10

Trimis: 19 iulie 2010 - 23:24

Eu am folosit mai mereu iCab si este intr-adevar un super browser.Precis si la subiect.In ultima vreme sincer sa spun am mers foarte mult pe Chrome,chiar daca nu ii suport pe cei de la google,dar mi se pare un browser forte lejer(Chrome).Ca este asa sau nu poate e doar o impresie dar ma gasesc foarte bine cu el pe net.
Cand folosesc iCab dupa un timp il simt cum devine "lenes" si trebuie sa i fac maintenance.
La Chrome nu e asa,e la fel ca de la prima instalare,lejer.
Eu nu sunt cu ad-ons sau alte pluguri pentru browsere,le folosesc asa cum vin ele de la "producator",vreau privacy pe net, asa ca revin si spun ca da: iCab este un broser exceptional si bine pus la punct.
0

#7 Utilizatorul este offline   XLR3204S 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Înscris la: 03 feb 10
  • LocationIași

Trimis: 19 iulie 2010 - 23:49

L-am descărcat și eu, m-am jucat puțin și îmi place. Oricum voiam să-mi schimb browser-ul (FF), iar acum am făcut-o. Am observat (destul de repede, zic eu) că unele lucruri încă... se împiedică (mesajul promoțional de la început se încarcă în reluare, iar cînd apeși butonul de lîngă bookmark toolbar, pentru un overview cu cele mai vizitate site-uri, tot în reluare se încarcă și alea), un buton de setat ca browser principal... e greu de găsit sau inexistent, bookmark-urile nu mi-au fost importate ca lumea, iar o pagină cu add-on-uri este la fel de greu de găsit sau inexistentă. Și... cam atît deocamdată. Dar îmi place mult, e o combinație între FF, Safari și Opera, plus multe opțiuni de cosmetizare, lucru care mi se pare perfect.

Now... WHERE THE HELL IS THE 'SET AS DEFAULT WEB BROWSER' BUTTON?!!?
0

#8 Utilizatorul este offline   tsonoqua 

• Membru nou
  • Pip

Trimis: 20 iulie 2010 - 00:50

I think it's in Safari preferences mate! :D din pacate..
0

#9 Utilizatorul este online   hamilton 

• Veteran
  • PipPipPip
  • LocationBazinul Olimpic

Trimis: 20 iulie 2010 - 03:26

Vezi mesajultsonoqua, la 20 iulie 2010 - 01:50, a spus:

I think it's in Safari preferences mate! :D din pacate..

corect
oricum,orice browser care il deschizi si nu e default te intreba daca vrei sa il setezi ca default.
Imagine atașată: monthly_07_2010/post-33-018367900 1279589170.jpg

Acest mesaj a fost modificat de hamilton: 20 iulie 2010 - 03:27

0

#10 Utilizatorul este offline   XLR3204S 

• Veteran
  • PipPipPip
  • LocationIași

Trimis: 20 iulie 2010 - 09:37

@hamilton păi tocmai asta e ideea, că ăsta nu m-a întrebat.

Mulțumesc tsonoqua, nefolosind Safari decît pentru a downloada alt browser, nu știam că de-acolo se schimbă default-ul.
0

#11 Utilizatorul este offline   Wally Schirra 

• Amiral
  • PipPipPip
  • Înscris la: 01 feb 10
  • LocationCluj-Napoca

Trimis: 20 iulie 2010 - 11:04

Îmi place Chrome, merge și FF uneori, probabil iCab e interesant, Opera e atrăgătoa dar nu am reușit deloc să mă obișnuiesc cu el. Pe Mac OS X folosesc Safari și nu văd nici un motiv pentru care aș renunța la el.
0

#12 Utilizatorul este offline   boboc 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Înscris la: 26 feb 10
  • Locationvalcea

Trimis: 20 iulie 2010 - 12:24

nu m-am gandit sa folosesc icab pentru ca nu vad rostul sa il platesc din moment ce toate browserele sunt gratis.
0

#13 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 20 iulie 2010 - 16:47

Vezi mesajulboboc, la 20 iulie 2010 - 13:24, a spus:

nu m-am gandit sa folosesc icab pentru ca nu vad rostul sa il platesc din moment ce toate browserele sunt gratis.

De acord, dar asta e o cu totul altă chestiune. Eu vorbeam de virtuozitatea creației, nu de faptul dacă e gratis sau nu.
0

#14 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 20 iulie 2010 - 20:57

Vezi mesajulCattus Thraex, la 20 iulie 2010 - 17:47, a spus:

De acord, dar asta e o cu totul altă chestiune. Eu vorbeam de virtuozitatea creației, nu de faptul dacă e gratis sau nu.

M-am tot gîndit de ce, cînd toate celelalte browsere sînt gratuite (inițial, Opera era shareware), autorul său se menține ferm pe ideea de shareware. Eu cred că are un motiv serios: e singurul browser întreținut constant de pe vremea lui Mac OS 7, deci de vreo 15 ani (sincer, nu știu data de naștere). Mesajul său este, zic eu, „băieți, eu am cel mai bun produs, merită un bănuț acolo”. Mi se pare evident că suma e simbolică, este imposibil să fi făcut bani din această aplicație.
0

#15 Utilizatorul este offline   XLR3204S 

• Veteran
  • PipPipPip
  • LocationIași

Trimis: 20 iulie 2010 - 22:53

Lol, nu. Greșit complet. "eu am cel mai LONGEVIV produs". Încă sunt destule minusuri. A fi cel mai vechi nu înseamnă a fi cel mai bun, mai ales într-o industrie în care mîine poate apărea un produs ce descalifică o întreagă categorie.

Acest mesaj a fost modificat de XLR3204S: 20 iulie 2010 - 22:53

0

#16 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 21 iulie 2010 - 07:12

Vezi mesajulXLR3204S, la 20 iulie 2010 - 23:53, a spus:

Lol, nu. Greșit complet. "eu am cel mai LONGEVIV produs". Încă sunt destule minusuri. A fi cel mai vechi nu înseamnă a fi cel mai bun, mai ales într-o industrie în care mîine poate apărea un produs ce descalifică o întreagă categorie.

Cred că nu m-am exprimat bine: unde zic eu că, dacă e cel mai vechi, e cel mai bun? Am spus doar că e, probabil, cel mai vechi și că e bun. Nu cred că am folosit undeva vreun superlativ relativ. În general, nu există „cel mai bun”, nici în tehnică, nici în artă, astea-s totdeauna părerile noastre.
0

#17 Utilizatorul este offline   Wally Schirra 

• Amiral
  • PipPipPip
  • Înscris la: 01 feb 10
  • LocationCluj-Napoca

Trimis: 21 iulie 2010 - 07:49

Opera, Firefox, Safari sunt întreținute de comunități mari de oameni, eventual corporații, care au alte surse de venit și care își permit să dea gratuit un browser (deși în cazul FF nu e vorba de bani, ci de o filosofie). Din câte mi-am dat eu seama, iCab e produsul unui singur om și e dreptul lui să ceară cât dorește pe el (atâta timp cât se află în limitele legale). La fel cum e dreptul nostru să decidem dacă acel produs merit sau nu suma cerută. Eu consider că nu merită, dar atâta timp cât omul își vinde produsul, înseamnă că există o piață și că cineva îl cumpără. Este de admirat faptul că este atât de vechi și e de apreciat entuziasmul și efortul omului.
0

#18 Utilizatorul este offline   Tudor Vedeanu 

• sudo shutdown -r now
  • Vezi blog
  • Grup: Administratori
  • LocationGura Humorului

Trimis: 21 iulie 2010 - 08:50

O precizare: pentru afișarea paginilor, versiunile noi de iCab (4.x) folosesc același motor ca și Safari, Mail și alte programe (motor numit Webkit, un framework inclus în sistemul de operare). Deci în ceea ce privește afișarea siturilor, Safari și iCab ar trebui să fie absolut identice. Dacă un site nu merge cum trebuie în Safari, nu va merge nici în iCab. În rest - diferențele dintre Safari și iCab țin de interfața și facilitățile aplicației.

Versiunile mai vechi de iCab au un motor propriu de afișare, care pe Mac OS X țin minte că mergea greu. Probabil că din acest motiv autorul a și trecut la Webkit; nu avea resursele necesare pentru a crea un motor de afișare performant (așa cum au Opera și Firefox).

Eu mă bucur că încă mai există versiuni de iCab pentru Mac OS Classic, care sunt cât de cât apropiate de standardele web actuale.
0

#19 Utilizatorul este offline   tsonoqua 

• Membru nou
  • Pip

Trimis: 21 iulie 2010 - 11:23

Eu am avut pagini unde safari imi dadea eroare si icab nu;asa ca icab pare sa fie lucrat "mai atent" la detalii.in ceea ce priveste pretul,eu spre exemplu nu il inchid mai deloc(sa evit reminderul),poate o data pe zi ca sa fac asa un refresh.
0

#20 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 21 iulie 2010 - 16:33

Tudore

Apropo. iCab are mecla aia jos spre stînga, arată ce erori are pagina web afișată. Eu niciodată nu am văzut mecla aia rîzînd, toate paginile arată o meclă supărată. De ex., prima pagină a acestui forum are următoarea listă de erori, care e mică.
Imagine atașată: monthly_07_2010/post-56-051326200 1279722703.png
Paginile altor site-uri au liste mult mai lungi. M-am întrebat dacă e posibil ca vreo pagină să nu aibă nici o eroare, astfel ca mecla aia să fie mereu zîmbitoare. E oare posibil?

P.S. Mă refer la asta:
Imagine atașată: monthly_07_2010/post-56-049461600 1279722777.png
0

• (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

1 utilizatori citesc această discuție
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi