Forum Command-N: Noul MobileMe Calendar - Forum Command-N

Sari la conținut

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

Noul MobileMe Calendar Beta preview disponibil incepand de azi

#1 Utilizatorul este offline   Dragos Salageanu 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Cmd-N Club
  • Înscris la: 04 feb 10
  • LocationTimisoara

Trimis: 07 iulie 2010 - 12:38

Dupa redesenarea aplicatiei de webmail MobileMe in "stil iPad", este randul calendarului sa imprumute o noua si frumoasa interfata grafica.

Imagine atașată

Apple a lansat un Beta preview al calendarului din MobileMe. Din primele informatii observam ca este construit utilizand standardul CalDAV, stie calendare diferite, RSVP si ca, la un moment dat, se va intelege si cu Outlook (whatever). Pentru iPhone este iOS4 only, pentru iPad este iOS 3.2 only si pe Mac va rula doar pe 10.6.4.

Pentru a-l testa, puteti solicita o invitatie de la Apple chiar in tab-ul de calendar. Raspunsul oficial este ca "we will send you an invitation in the coming weeks". Sper sa nu dureze atat :)

Acest mesaj a fost modificat de Dragos Salageanu: 07 iulie 2010 - 12:43

0

#2 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Înscris la: 28 ian 10
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Trimis: 07 iulie 2010 - 12:47

Adevărul este că se simțea nevoia unei modificări de look, dar și adăugarea de funcționalități. Pentru o lume mereu în schimbare, a importa/exporta din/în diverse formate și a face sync între ele devine un imperativ, dacă Apple dorește supremație pe piață.
0

#3 Utilizatorul este offline   boboc 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Grup: Membri
  • Înscris la: 26 feb 10
  • Locationvalcea

Trimis: 07 iulie 2010 - 22:25

Din aceste schimbari inteleg ca zvonul "mobileme free" a fost doar un zvon :)
0

#4 Utilizatorul este offline   Dragos Salageanu 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Vezi blog
  • LocationTimisoara

Trimis: 22 iulie 2010 - 18:21

2 saptamani my ass, nici pana azi nu am primit vreo invitatie :(
0

#5 Utilizatorul este offline   boboc 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Locationvalcea

Trimis: 22 iulie 2010 - 18:28

Eu am primit dar am facut downgrade la iphone de la 4.0 la 3.1.3 si nu vreau sa am surprize:

"To get started, sign in to MobileMe Calendar and you'll be prompted to upgrade. Be sure you're using iOS 4 (iPhone and iPod touch), Mac OS X 10.6.4 and the MobileMe Control Panel 1.6.1 (PC) before upgrading"
0

#6 Utilizatorul este offline   Dragos Salageanu 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Vezi blog
  • LocationTimisoara

Trimis: 26 iulie 2010 - 19:08

Am primit-o si eu. Nu mai am nici eu iOS4, dar 10.6.4 este :)

revin cu impresii.
0

#7 Utilizatorul este offline   boboc 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Locationvalcea

Trimis: 26 iulie 2010 - 19:11

Pai si pe iphone va ramane versiunea anterioara de calendar sau cum?
Daca e totul ok astept si eu confirmare ca sa il activez :)
0

#8 Utilizatorul este offline   Dragos Salageanu 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Vezi blog
  • LocationTimisoara

Trimis: 26 iulie 2010 - 20:09

Vezi mesajulboboc, la 26 iulie 2010 - 20:11, a spus:

Pai si pe iphone va ramane versiunea anterioara de calendar sau cum?
Daca e totul ok astept si eu confirmare ca sa il activez :)

Dude, e vorba doar de Calendar-ul de pe mobileme.com, nu de Calendar.app :) Personal nu am folosit webmail / web calendar pe iPhone (si, sincer, nici pe Mac nu m-am prea omorat) si nici nu vad sensul foarte tare, dar nah, arata fain. (Erata: gmail-ul din Mobile Safari, varianta asta noua, e supertare, imi place mai mult decat mail.app de pe iPhone).
0

#9 Utilizatorul este offline   Dragos Salageanu 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Vezi blog
  • LocationTimisoara

Trimis: 26 iulie 2010 - 20:35

Ok, am testat, here it goes:

1. Arata foarte impresionant. Pe bune. Uiti ca esti in browser.
2. Se misca impresionant. Daca, dupa ce am vazut cum arata si am uitat ca sunt in browser, ma asteptam sa-mi aduc aminte rapid -> ei bine nu. Controalele sunt superbe, se misca fluid, si asta pe MBP-ul meu antic si conexiune 3G.
3. Noutatile sunt modeste (sharing de calendare cu alti oameni cu mobileme, integrare mai buna cu iOS4, etc, etc, push support pentru Mac, etc). Nimic interesant.
4. Am trimis o invitatie (RSVP) la un eveniment pe o adresa non-mobileme. M-a lasat, ba a completat frumos si eficient numele din agenda, dar invitatia nu a ajuns. Nu stiu, poate vine...
5. M-am bagat dupa asta pe Google Calendar. M-au durut ochii la cat de nasol putea sa arate fata de MobileMe si cat de putin intuitiv este layout-ul si functiunile. Cu toate astea, poti face o lista nesfarsita de features (utile si importante) pe care Google Calendar le stie: poti sharui calendare sau evenimente cu toata oricine are o adresa de email (Google sau nu), poti publica orice calendar cum ai chef, poti sa-l faci sa mearga pe orice device (RIM, androizi, iphoane 2G/3G/etc), poti seta remindere cum vrei tu (apropo, MobileMe -> ioc), si multe asemenea.

Concluzie: MobileMe este un frumos exercitiu de design, ergonomie si tehnologie Web 2.0, un demo asupra ce poate insemna cloud computing. Utilitatea este insa foarte scazuta, iar "features"-urile pe bune sunt la genunchiul broastei. Mi se pare in continuare o optiune mult mai buna combinatia "front-side app & back-end service", adicatelea utilizarea unui serviciu gen Google Calendar / Apps via aplicatii native pe Mac/iPhone/iPad/PC/Netbook/Smartphone/bla, ai parte de viteza si utilizabilitate inalta dar si de servicii competente, toate astea gratis si independent de platforma.
0

#10 Utilizatorul este offline   Tudor Vedeanu 

• sudo shutdown -r now
  • Vezi blog
  • Grup: Administratori
  • Înscris la: 27 ian 10
  • LocationGura Humorului

Trimis: 26 iulie 2010 - 21:51

Nu sunt mare utilizator de aplicații dintr-astea cu calendaring sharing & shit; ceea ce oferă MobileMe este deja arhisuficient pentru mine. Însă din ce am mai văzut și auzit prin firme din afară, cei care chiar iau în serios chestiile astea nu se încurcă nici cu MobileMe și nici cu Google. Toți folosesc soluțiile Microsoft și evită chestiile "in the cloud" asupra cărora nu au control.

Dar cum am spus, pentru ăștia ca mine, MobileMe este destul.
0

#11 Utilizatorul este offline   Dragos Salageanu 

• Veteran
  • PipPipPip
  • Vezi blog
  • LocationTimisoara

Trimis: 26 iulie 2010 - 22:24

Vezi mesajulTudor Vedeanu, la 26 iulie 2010 - 22:51, a spus:

Însă din ce am mai văzut și auzit prin firme din afară, cei care chiar iau în serios chestiile astea nu se încurcă nici cu MobileMe și nici cu Google. Toți folosesc soluțiile Microsoft și evită chestiile "in the cloud" asupra cărora nu au control.

Asta pentru ca sunt obligati de IT manageri oligofreni sa foloseasca solutii de rahat dar care ofera putine batai de cap. Nu conteaza ca Exchange costa mii de euro + multe, multe zeci de euro / an / utilizator + multe, multe alte mii de euro in infrastructura hardware, pentru ca in final sa faca cvasi-aceleasi chestii dar mult mai lent si mai prost.

Incepand de anul viitor, Microsoft va oferi Exchange as a service, in-the-cloud, pentru $5 / luna / utilizator. In 3 ani vor fi toti in the cloud.
0

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

1 utilizatori citesc această discuție
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi