Trimis: 26 iulie 2010 - 20:35
Ok, am testat, here it goes:
1. Arata foarte impresionant. Pe bune. Uiti ca esti in browser.
2. Se misca impresionant. Daca, dupa ce am vazut cum arata si am uitat ca sunt in browser, ma asteptam sa-mi aduc aminte rapid -> ei bine nu. Controalele sunt superbe, se misca fluid, si asta pe MBP-ul meu antic si conexiune 3G.
3. Noutatile sunt modeste (sharing de calendare cu alti oameni cu mobileme, integrare mai buna cu iOS4, etc, etc, push support pentru Mac, etc). Nimic interesant.
4. Am trimis o invitatie (RSVP) la un eveniment pe o adresa non-mobileme. M-a lasat, ba a completat frumos si eficient numele din agenda, dar invitatia nu a ajuns. Nu stiu, poate vine...
5. M-am bagat dupa asta pe Google Calendar. M-au durut ochii la cat de nasol putea sa arate fata de MobileMe si cat de putin intuitiv este layout-ul si functiunile. Cu toate astea, poti face o lista nesfarsita de features (utile si importante) pe care Google Calendar le stie: poti sharui calendare sau evenimente cu toata oricine are o adresa de email (Google sau nu), poti publica orice calendar cum ai chef, poti sa-l faci sa mearga pe orice device (RIM, androizi, iphoane 2G/3G/etc), poti seta remindere cum vrei tu (apropo, MobileMe -> ioc), si multe asemenea.
Concluzie: MobileMe este un frumos exercitiu de design, ergonomie si tehnologie Web 2.0, un demo asupra ce poate insemna cloud computing. Utilitatea este insa foarte scazuta, iar "features"-urile pe bune sunt la genunchiul broastei. Mi se pare in continuare o optiune mult mai buna combinatia "front-side app & back-end service", adicatelea utilizarea unui serviciu gen Google Calendar / Apps via aplicatii native pe Mac/iPhone/iPad/PC/Netbook/Smartphone/bla, ai parte de viteza si utilizabilitate inalta dar si de servicii competente, toate astea gratis si independent de platforma.