Forum Command-N: Unde e fontul pe care tocmai l-am instalat? - Forum Command-N

Sari la conținut

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

Unde e fontul pe care tocmai l-am instalat? Nu pare în meniul fonturilor

#1 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Cmd-N Club
  • Înscris la: 28 ian 10
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Trimis: 30 mai 2010 - 09:17

Descarc ultima versiune din UKELELE, o probez și... surpriză: unele fonturi nu-mi apar în menul fonturilor. Ăi scriu autorului (John Brownie), e surprins, la el nu apare așa, mai testez, iar îi scriu, iar zice că la el e OK. MĂi să fie, îmi zic. O fi ceva la mine. Era, dar nu din cauza mea, ci din cauza unui mic bug al ferestrei fonturilor din sistem, folosită și de alte aplicații. Ia uitați-vă la secvențele e mai jos:
În mod normal, meniul fonturilor arată ca în poza de mai jos:
Imagine atașată: monthly_05_2010/post-56-077516400 1275203615.png
Da, dar dacă setezi româna (ori altă limbă) ca limbă principală, afișarea default este (la mine așa este) cu o listă restrînsă, care arată doar suportul pentru limba română:
Imagine atașată: monthly_05_2010/post-56-061599200 1275203755.jpg
Bun, bun, dar uneori, nu am priceput exact cauza, este foarte posibil ca prima oară cînd deschizi acel menu, să apară FĂRĂ PRIMA COLOANĂ din stînga, nu-ți dai seama că afișează, de fapt, lista restrînsă. Ca să revii la normal, trebuie să lățești, pur și simplu, menu-ul ăla, mai la dreapta, să apară ca mai sus, adică mai lat.
Imagine atașată: monthly_05_2010/post-56-023427600 1275203798.png

E un mic bug de afișare, care apare sigur în Snow Leopard, nu mai țin minte dacă și în sistemele anterioare, cred că nu.
Evident, bugul apare dacă fontul instalat nu are suport de română, de exemplu, el e „filtrat” de sistem și, deci, neafișat.

Acest mesaj a fost modificat de Cattus Thraex: 30 mai 2010 - 09:19

0

#2 Utilizatorul este offline   Eugen Mihalache 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Grup: Membri
  • Înscris la: 02 feb 10
  • LocationPfaffing

Trimis: 30 mai 2010 - 10:24

Sper că pe Mac OS X 10.5.8 să nu aibă legătură cu pachetul dedicat localizării limbii române. Poți să confirmi dacă are vreo legătură cu acesta? Astfel pot scăpa o ba de o grija. Mulțumesc!
0

#3 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 30 mai 2010 - 11:13

Vezi mesajulEugen Mihalache, la 30 mai 2010 - 11:24, a spus:

Sper că pe Mac OS X 10.5.8 să nu aibă legătură cu pachetul dedicat localizării limbii române. Poți să confirmi dacă are vreo legătură cu acesta? Astfel pot scăpa o ba de o grija. Mulțumesc!

Nu cred. așa cum spuneam, SL pare a avea acest mic bug de afișaj, anterior nu (e însă posibil să fi observat eu abia acum). Cel mai bine e să faci un test cu acele aplicații care folosesc acest font menu al sistemului (UKELELE, Nisus, TextEdit etc. etc. – sînt multe, Apple și non-Apple). Problema nu are cum apărea în acele aplicații care au propriul lor menu de afișat fonturi, de ex. Word sau OpenOffice. Nu știu cum e cu aplicațiile Adobe, deoarece nu le folosesc.
0

#4 Utilizatorul este offline   Cattus Thraex 

• Veteran
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Trimis: 30 mai 2010 - 16:03

Am recitit textul și am observat, în afara faptului că am sărit niște litere, că am uitat să spun cum se lățește fereastra aia a fonturilor: pur și simplu, tragi cu mausu mai spre dreapta din dreapta jos, de unde se reglează toate ferestrele astfel încăt să apară și opțiunea „all fonts” în stînga sus.
0

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

1 utilizatori citesc această discuție
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi